duminică, 31 mai 2015

Fila de jurnal 16

Cand: duminica 31.05.2015
Stare de spirit: ma simt obosita, as avea nevoie de o vacanta :) Am fost in week-end la tara. Frumos, frumos, frumos!
Vremea: incredibil dar nu a plouat nici week-end-ul acesta. Ce-i drept, pe acolo nu prea a plouat. Pamantul e uscat-uscat, ai mei uda la greu, dar eu ma bucur daca nu ploua in week-end :)
Poza saptamanii: 
Ca de fiecare data, greu de ales, asa ca inchid ochii si pun degetul :)
Gradina de legume: este peste asteptari.
In gradina toate sunt super:
 Castravetii se intrec sa rodeasca. Sa va spun ca eu, pana anul trecut curatam castravetii de coaja, iar anul asta rup unul din tufa, dau o data cu mana pe el sa-l sterg de pamant, daca e si apoi il mananc, acolo, in gradina? :)
 Fasolea a pornit frumusel. Nu am (cata doresc) fasole urcatoare, asa ca trebuie sa vad de unde mai iau boabe sa mai punem.
 Intre rosiile de afara am busuioc rosu si verde care miroase dumnezeieste cand te atingi de el. Pana acum vad ca merge bine si sunt tare mandra, ca eu am pus rasadul :)
 Rosiile... de poveste.

 Bobul mai are putin si e cat mine de inalt si a inceput sa rodeasca :)
 Mazarea... abia o astept. Nu stiu cum, si ea mi se pare putina, desi in primavara am fost sigura ca am pus suficienta cat sa am si pentru la iarna.
 Cimbrul!!! Frumos foc.
 Si telina productie proprie :) Acum, uitandu-ma in urma, nici nu pare foarte greu sa faci rasad de telina, asa ca probabil ca la anu' voi repeta experienta.
In solar, alta poveste:
Unele rosii sunt cat mine de inalte

 si gogonicile sunt dragalase foc



 Ardeii au inceput sa rodeasca.


Au crescut foarte frumos toti, iar acestia
erau cat un fir de par de subtiri cand i-am pus. Acum sunt zdraveni si sanatosi si tare ne bucuram.
Insa cel mai mult pare ca au crescut vinetele
Au niste frunze ca de brusture si multi, exagerat de multi copili. Tata si Stefan zice sa mai taiem din ei, eu nu stiu daca trebuie si cum, asa ca deocamdata le-am lasat asa. Insa daca vor creste in ritmul asta la ardei curand nu vom mai avea acces...
Cam asa arata solarul ieri :)


Via si livada: pare ca vom avea fructe si anul asta.
Si struguri :). A inflorit via, dar uite ca n-am pozat-o...
Florile: s-au dezlantuit :)








 Dragalasa aceasta, plantata acum, in primavara, a inteles din prima de ce am pus-o langa gard :)
 Clematitele mele din fata casei au primit suport. Iarasi nu e fix ce mi-am dorit, insa sotul meu mi-a facut surpriza cu ele, asa ca sunt cele mai frumoase :) (daca m-ar fi intrebat, i-as fi explicat eu ce doresc... asa el m-a auzit ca doresc niste "piramide" si mi-a facut. Mari, mult prea mari. Acum nu ramane decat sa vorbesc eu cu clematitele sa creasca asa stufoase si mari, sau sa vad cu ce le "umplu", macar la baza :) )

Plante la ghiveci:
M-am ocupat putin si de ele. Am curatat muscatele curgatoare (sper sa-si revina repede)
 iar leandrul alb a inflorit
Plante aromate si medicinale: dupa ce de-o luna le tot car de la Bucuresti la tara si invers, acum mi-am luat inima-n dinti si rasadul de lavanda (32 de plantute) l-am pus intr-o jardiniera si direct afara, la soare cu el. Poate pana la anu' se intremeaza si poate il voi putea pune pe langa trandafiri. Asa, mici, miros intr-un mare fel... imi imchipui cum vor mirosi cand vor fi tufe...
Animalutele curtii: 
Rocky. Era tare obosit, pentru ca toata noaptea s-a bucurat ca suntem noi la tara. Si noi eram obositi, pentru ca toata noaptea am incercat sa ne facem loc in pat, sa putem si noi macar atipi, insa nu ne-am permis asa ceva :)







Inutil sa mai spun ca il iubesc de nu mai pot.
In bucatarie si camara:
ma rog, sa zicem... am cules capsuni !!! Din gradina noastra!!! Si fragute! Cele galbene au un super-gust si vreau sa le inmultesc negresit.
Ma informez: am sa tot citesc despre macerate sa vad ce-as mai putea face. Unele vinete din solar au musculita alba, dar vad ca doar unele. Sigur se va intinde... dar week-end-ul urmator se va putea folosi maceratu de ghimbir si usturoi pe care l-am facut dupa instructiunile lui Vasi. Am stropit cu solutie cu sapun, dar eu stropeam, ele zburau in alta parte... Nu mi s-a parut ca le-ar deranja... poate n-am facut eu solutia buna, habar nu am, dar nu mi s-a parut ca ar fi macar putin afectate.
In plan pentru saptamana ce urmeaza: saptamana ce urmeaza voi sta ca pe ghimpi... nu voi merge la tara (trebuie, dar trebuie, sa merg la niste seminarii... asta este....)

6 comentarii:

  1. Toate arata minunat in gradina ta! toate-s zdravene si frumoase si aliniate. Eu is in urma cu toate anula asta, parca nu imi mai ajunge timpul de nimic... Clar si mie mi-ar trebui un concediu in care sa ma dedic trup si suflet gradinii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Atunci iti doresc un concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am fost in concediu saptamana trecuta. Eram obosita si am avut mai multe chestii de rezolvat (hartii si investigatii privind sanatatea).

    In prima poza sunt unghiutele tale? Le-am observat dupa ce am admirat rosia. :) Tare frumoase - si unghiutele si rosia!
    Mi-a placut faza cu alesul pozelor. :)

    Legumele sunt un vis, arata foarte bine! Vinetele sunt preferatele mele. :) Parca au fustite ridicate de vant. :) Abia astept sa vad florile lor si apoi fructele.

    Iar Rocky, Rocky, in penultima poza e tablou. Imi place de mor. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ehei... sunt "unghiutele" mele la prima ora, sambata. Pentru ca dupa cateva ore in gradina... "unghiutele" nu rezista, parafrazand reclama :)
    Si mie imi place tare mult cum s-au dezvoltat legumele. Speram tot asa sa fie pana in noiembrie :)
    Martea trecuta a plouat cu grindina... nu-ti pot spune ce era in sufletul meu... Macar daca eram acolo era altceva, probabil... Inca mai am niste emotii, desi parintii mei m-au asigurat ca nicio planta n-a avut de suferit... Vad eu maine, la lumina lanternei :)

    Am sa-l pup pe Rocky si din partea ta :)
    Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana - Maria sa aveti drum bun si un sfarsit de saptamana asa cum vi-l doriti!
    Si multumesc ca-l pupi pe Rocky din partea mea. :) Ce bucurie mi-ai facut!

    Astazi era ziua lui Jim. Ar fi implinit 12 ani.
    Nu vreau sa fiu trista, vreau doar ma gandesc la el si sa mi-l inchipui cum alearga ca bezmeticul prin curte si latra la oricine trecea pe strada. Era ocupatia lui favorita. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Of... nu pot spune nimic.
    Nu-mi pot inchipui asa ceva...
    Insa sunt sigura ca, la ce suflete au ei, cand pleaca se duc undeva bine. Foarte bine.
    (probabil ca pot parea nebuna, dar de cand il am pe Rocky, mi-am reconsiderat scara valorilor.)


    PS:Sa stii ca la iarna chiar te invit la o plimbare. Sa va pupati personal nu prin intermediari :)

    RăspundețiȘtergere