miercuri, 14 mai 2014

Mai

... in curtea mea...
Avem gargarite
(si negativul)
avem catel 
(care inca nu a aflat ca acelea sunt clematitele mele si ca-i bai daca te iei de ele)
avem pui absolut minunati
avem soparle
si lilieci
avem flori



avem si cateva capsuni
avem gradina de legume
avem liniste si pace
 
 

6 comentarii:

  1. Soparlele sunt bune...daca aveti pisici risca sa dispara.
    N-am mai vazut buburuze negre cu buline rosii.
    Attn. mare la catel daca sta in gradina.
    Liliacul ce a patit de l-ati putut fotografia ziua?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu avem pisici si probabil ca nici nu vom avea. Deci ramanem cu soparlele, nu? :))
    Nici eu n-am mai vazut buburuze negre cu buline rosii, dar aceasta din poza nu este singura ... am mai vazut cateva in week-end-ul trecut.
    Liliacul.... au scos niste scanduri dintr-un fanar pe care vor sa-l darame si era pe una din ele. Insa mai e un fanar, pe care-l vom pastra de frumusete si care nu va fi folosit de noi. Il pot folosi ei.
    Daca aveti vreme... de ce atentie la catel daca sta in gradina? In principiu este supravegheat tot timpul (adica poate pati ceva catelul sau gradina? In gradina de legume nu prea are acces, ca nu-l lasam, pana om face un gardulet.)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, catelul nu cred sa pateasca nimic in gradina, insa, cu siguranta, plantele o vor pati-o. Dureaza cam un an, la unii catei si mai mult. Oscar al nostru a rupt cam de toate in curte (pentru ca in gradina nu avea acces) - flori, tufe de arbusti, chiar si vrejuri batrane, groase de centimetri, de vie. Si s-ar putea sa mai fie pasionat de saparea gropilor, in special pe sub gard si atunci adio gradina de legume!
    Asa ca, atentie deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha... multumesc.
    Da, o sa avem mare grija, pentru ca acum toate sunt mici, de la plante la catel, fiind la inceput. Nu avem alta solutie decat sa stam cu ochii pe el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara! Am nimerit accidental pe pagina Dvs., cautand materiale despre lilieci. Buburuzele respective ("pozitivul" si "negativul" inclusiv) apartin speciei Harmonia axyridis, care este una invaziva, originara din Asia si pericliteaza speciile bastinase. Felicitari pentru gusteri (soparla Lacerta viridis), m-as bucura sa-i am si eu in gradina in mod spontan. Liliacul este un liliac bicolor (Vespertilio murinus), o specie migratoare mai rara, care poate sa apara si in preajma omului in perioada toamna-primavara. Pentru a include data de raspandire intr-o baza de date, pot sa Va intreb, in ce judet si localitate ati fotografiat individul respectiv? Cu respect L. Barti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Accidental sau nu, suntem bucurosi de vizita.
      Casuta de la tara o avem in Arges (dar mai multe amanunte nu va pot da aici, banuiti motivele... dar daca imi scrieti un mail...)

      PS: ati spus ceva de gargaritele acelea... eu nu stiu sa le deosebesc unele de altele, spuneti ca pericliteaza pe cele bastinase... pot sa va rog sa ma sfatuiti ce sa citesc despre ele... am cautat tot net-ul si nu am gasit ceva semnificativ despre gargarite. Vad ca va pricepeti. Mi-ar fi de mare ajutor.
      Multumesc si eu tare mult!

      Ștergere